Dossier Vonne van der Meer

banner-Schrijversdossier-Vonne-vd-Meer

De teksten op deze website over Vonne van der Meer:

Enkele citaten uit interviews

Vonne van der Meer verleidt de lezer graag tot doorlezen:

“het is prima als een lezer tussendoor stopt omdat de emotie hem te machtig wordt of omdat hij na wil denken. Maar ik wil niet dat iemand stopt omdat het verhaal verveelt. Beter leest iemand ergens overheen, dan dat iets er te dik bovenop ligt.” Interview door Gerda van de Haar.

“Dat lees je maar zelden, die kleine bewegingen en overwegingen, die mini-avonturen die maken dat iemand voelt dat hij leeft. Diep ademhalen. Zingen op de fiets. Een spekpannenkoek lekker vinden. Dwars tegen de wind in lopen. Kunnen zeggen en denken dat het wel goed is, zelfs al had je het graag anders gewild.” Marjoleine de Vos NRC Handelsblad

“Ik ben me door het geloof scherp bewust geworden van wie ik zou willen zijn maar elke keer niet ben.” Interview door Gerda van de Haar.

Vonne van der Meer besloot zich te oriënteren op de mogelijkheid ‘iets’ met toneel te gaan doen:

“Omdat ik daar alles wat me interesseerde in kwijt kon. Lezen, teksten analyseren, mijn interesse in psychologie, vormgeving, met mensen samenwerken. Ik denk dat ik intuïtief ook wel aanvoelde dat je niet op je achttiende achter een bureau kunt gaan zitten en schrijver worden. Ik had die omweg van het toneel nodig. En wie mijn werk kent, ziet dat het zijn sporen heeft nagelaten.”

Share