Informatie

Boekentaal is een website voor lezers en leeskringen. Het is een verzamelplaats van allerlei teksten (recensies, interviews, analyses, gespreksvragen, etc.) die aan literatuur en schrijvers van literaire fictie gerelateerd zijn. De teksten zijn overwegend van de hand van Jacandra van den Broek, oprichter en webmaster van Boekentaal.

De teksten zijn ontstaan tijdens haar jarenlange ervaring als literatuurdocent en als projectleider bij de vrouwenorganisatie Passage waar ze materiaal ontwikkelt voor leeskringen (Boekentaal Mondiaal). Daarnaast is ze redacteur en recensent voor het tijdschrift boek-delen en heeft ze teksten voor NBD|Biblion geschreven (Uittrekselbank en aanschafinformaties voor bibliothecarissen). Een enkele tekst op deze website is geschreven tijdens haar studie Algemene Letteren / Literatuurwetenschap in Utrecht, die ze in 1997 heeft afgerond.

Historie en techniek
De Boekentaal-website is ergens eind vorig eeuw, begin deze eeuw ontstaan en is tot 2012 een statische website geweest, bestaande uit aan elkaar gelinkte html-pagina’s. Sinds april 2012 is de website verhuisd naar een dynamische omgeving, die het gemakkelijker maakt om in alle informatie die de site inmiddels bevat, te navigeren. Niet alleen kan men de site doorzoeken met behulp van de Zoek-functie, maar ook op verschillende onderwerpen filteren via de opties ‘Categorieën’ en ‘Tags’.
Bovendien biedt de dynamische omgeving ook de mogelijkheid om met meerdere recensenten aan de inhoud van de website te werken.