Informatie

Boekentaal is een website voor lezers en leeskringen. Het is een verzamelplaats van allerlei teksten (recensies, interviews, analyses, gespreksvragen, etc.) die aan literatuur en schrijvers van literaire fictie gerelateerd zijn. De teksten zijn overwegend van de hand van Jacandra van den Broek, oprichter en webmaster van Boekentaal.

De teksten zijn ontstaan tijdens haar jarenlange ervaring als literatuurdocent en als projectleider bij een vrouwenorganisatie waar ze materiaal ontwikkelde voor leesclubs. Andere teksten schreef ze als redacteur en recensent voor het tijdschrift boek-delen, dat omgedoopt werd tot de Boekensalon, en tegenwoordig LIVRE heet. Ook schrijft ze teksten voor NBD|Biblion (Uittrekselbank en aanschafinformaties voor bibliothecarissen) en voor Lees Magazine, waar ze Redacteur Leesclubs is. Een enkele tekst op deze website is geschreven tijdens haar studie Algemene Letteren / Literatuurwetenschap in Utrecht, die ze in 1997 heeft afgerond. Tegenwoordig is ze uitgever van een uitgave voor leesclubs – Boekentaal Mondiaal – en een uitgave voor filmgroepen – Moving Movies.

Historie website
De Boekentaal-website is ergens eind vorig eeuw, begin deze eeuw ontstaan en is tot 2012 een statische website geweest, bestaande uit aan elkaar gelinkte html-pagina’s. Sinds april 2012 is de website verhuisd naar een WordPress-omgeving, die het gemakkelijker maakt om in alle informatie die de site inmiddels bevat, te navigeren. Niet alleen kan men de site doorzoeken met behulp van de Zoek-functie, maar ook op verschillende onderwerpen filteren via de opties ‘Categorieën’ en ‘Tags’.