Wanneer de mieren schreeuwen

‘Ergens ligt er altijd een verhaal op je te wachten dat je niet zozeer wilt horen, maar dat je nodig hebt.’ Boogers_Wanneer de mieren

Schrijver Alex Boogers stelt zijn novelle Wanneer de mieren schreeuwen gratis als e-book beschikbaar op zijn website. Hij schrijft er het volgende over:

In 2003 werd een dertienjarige jongen doodgeschoten, omdat hij een sneeuwbal naar een auto had gegooid. Zijn naam was Sedar Soares en hij hield van voetbal. De dader is nooit gepakt. Sedar werd een incident in een lange, aaneengeregen ketting van incidenten. Een incident dat in een verhardende samenleving voortrolt, en steeds zal terugkeren in een andere omgeving, tegen een ander decor, met een andere omstandigheid, en waar ik niets tegenover kan stellen dan een verhaal. Ik heb Sedar Soares nooit gekend, maar ik herhaal zijn geschiedenis in Wanneer de mieren schreeuwen omdat ik hem was, dertig jaar geleden, en omdat mijn zoon hem bijna is, als hij deze winter buiten speelt in de sneeuw, en omdat ik weet dat, als het erop aankomt, ook ik hem niet kan beschermen. Ik stel het boek gratis beschikbaar, omdat ik hoop dat zijn geschiedenis wordt herhaald, op manieren die via een reguliere weg onmogelijk zijn, en die ervoor zorgen dat het verhaal gehoord en gelezen wordt op plaatsen waar het anders niet zou doordringen. Ik ben dankbaar dat mijn uitgever, na de voor de hand liggende bezwaren, de keuze aan mij heeft gelaten om Wanneer de mieren schreeuwen op deze manier te delen. Stuur het boek door. Herhaal hem.

>> Download het gratis e-book (in epub of pdf) via de website van Alex Boogers

Share